Massage terapeut Hanne Didriksen, klinik Indre Energi i Nakskov

I januar og februar vil jeg sætte fokus på fødder og ben. Hvorfor er det vigtigt? Vores fødder er vores fundament, som bærer os rundt i livet og benene er, hvor vi har de rigtige store muskler, som er med til at få os fremad i livet.

Vi tænker ikke så meget på det når vi har travlt i vores hverdag, først når vi begynder at få ondt, får spændinger i benene eller når vi føler os stresset.

Fødderne med benenes kræfter grounder os til jorden, så det er vigtigt at vi har det godt med vores fødder og ben. Det er igennem groundingen at vi undgår at blive stresset. Når vi er stresset farer vi afsted, mærker ikke os selv som vi skal og pludselig er vi ikke groundet længere, hvilket betyder at vi får det svært. Måske giver det smerter i kroppen, benene og fødderne og fysisk og psykist bliver vi anspændte og forvirret.

Derfor er det vigtigt at vi sætter fokus på os selv, vores fødder og ben. At vi giver os selv lidt frirum og forkælelse.

Et dejligt fodbad, med en god dybdegående massage af fødder og ben, giver ro, er afspændende og en dejlig oplevelse, med efterfølgende energi og overskud.